„... az ő szemében nem emberek vagyunk”: ezt gondolja Vettel Varga Juditról

 „... az ő szemében nem emberek vagyunk”: ezt gondolja Vettel Varga Juditról

Sebastian Vettel, az Aston Martin német versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Azeri Nagydíjának otthont adó bakui versenypályán rendezett sajtótájékoztatón 2022. június 10-én (Fotó: MTI/ EPA/Ali Haider)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Most hétvégén lesz a Forma-1-es magyar nagydíj, ennek apropóján pedig ismét előkerült a korábban több pilóta és a magyar kormány között zajló vita. Ezúttal Sebastian Vettel üzent Varga Juditnak.

Éles szópárbaj alakult ki tavaly a Forma-1 nagynevű pilótái és a magyar kormány között, Sebastian Vettel és Lewis Hamilton ugyanis nyilvánosan bírálta az Orbán-kabinet akkor frissen elfogadott, a melegek jogait számos ponton korlátozó úgynevezett „gyermekvédelmi törvényt”.

A kormány nevében Varga Judit igazságügyi miniszter akkor azt üzente az általa fake news-gyártónak is titulált Hamiltonnak: „Jómagam a KRESZ vizsgára nem a sajtóból készültem, hanem tankönyvekből (...), mielőtt butaságokat állít, olvassa el a magyar gyermekvédelmi törvényt. A cipész maradjon a kaptafánál, a FORMA 1-es pilóta pedig az autóversenyzésnél.”

A Motorsport.com most megkérdezte a vitában szintén érintett Sebastian Vettelt, mit gondol a történtekről, a négyszeres világbajnok pedig így válaszolt: „Nyilvánvalóan ezt egy olyan ember mondja, aki parancsolgat másoknak és megmondja, hogy mit csináljanak az emberek. Ezért nem meglepő, hogy az ő szemében nem emberek vagyunk, hanem csak autóversenyzők.” (...) „Szóval ő azt gondolja, hogy csak versenyeznünk kellene, ahogy a rendőröktől is valószínűleg azt várja, hogy azokat tartóztassák le, akik szerinte letartóztatást érdemelnek... nem tudom” – mondta a pilóta.

A szakmai portál emlékeztet rá, Vettel a 2022-es Magyar Nagydíj előestéjén jelentette be, hogy a szezon végén visszavonul a Forma-1-től, részben azért, hogy még több időt töltsön a gyermekeivel, részben pedig amiatt, hogy ne vegyen részt a versenysporttal járó erőforrás-égetésben és környezetszennyezésben.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.