Az oltást népszerűsítő Nagy Feró pálinkával és fokhagymával kezelte a saját Covid-betegségét

Az oltást népszerűsítő Nagy Feró pálinkával és fokhagymával kezelte a saját Covid-betegségét

Tusnádfürdő, 2019. július 24. Nagy Feró és a Beatrice koncertje a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) első napján, 2019. július 24-én az erdélyi Tusnádfürdőn. MTI/Veres Nándor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gulyás Gergely kancellária-miniszter csütörtökön jelentette be a Kormányinfón, hogy a kormány oltásra buzdító kampányt indít: ismert emberek többek között óriásplakátokon buzdítanak oltakozásra. A jelmondat már ismert a kormányzati kommunikációból: az oltás életet ment. Ezen kampány egyik arca Nagy Feró, immár Kossuth-díjas énekes zenész. És vélhetőleg ennek a kampánynak volt az első felvonása Nagy Feró csütörtök esti szereplése az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A „Hírességek buzdítanak az oltásra, Nagy Feró is beszállt a kampányba” című műsorrészben több más vitatható kijelentése mellett az elvileg a Covid-oltás népszerűsítése okán megszólaltatott Kossuth-díjas énekes – amikor Rónai Egon műsorvezető arra kérdezett rá, hogy ő is átesett a koronavírus okozta betegségen – megemlítette, hogy ő pálinkát fogyasztott és fokhagymát evett, amikor covidos lett. Szerencsére Rónai Egon egyből reagált, és felhívta a zenész figyelmét, hogy tulajdonképp' miért is hívták meg a stúdióba: „Node pálinka és fokhagyma helyett az embereknek az oltást ajánlod?!” Ekkor már Nagy Feró is kapcsolt: „Hát most igen, mindenképpen” – mondta a Beatrice frontembere.

Érdekesség, hogy a kormányzati oltási kampány másik arca, Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője is azt találta mondani március elején a Blikk podcastműsorában, hogy korábban többek között a pálinkát is bevetette vélt koronavírus-fertőzésének kezelésére.

Szolgálati közlemény: az alkohol és a hagyma fogyasztása NEM gyógyít ki a koronavírus okozta betegségből. A betegség ellen a legjobb annak elkerülése: a távolságtartás, a maszk, a kontaktusok csökkentése segítségével, valamint főleg annak megelőzése: az oltással. Regisztráljon: http://vakcinainfo.gov.hu/regisztracio-oltasra

A fentieken túl is voltak az ő szájából legalábbis szokatlan mondatai Nagy Ferónak. Az interjú elején kijelentette, hogy szeretettel gondol a KISZ-titkárokra, akik hozzásegítették őt és zenekarát a pályára elején ahhoz, hogy lehessen saját klubjuk.

A Fidesz-hatalomhoz való viszonyáról az elmúlt időszakban meglehetősen nyíltan beszélt Nagy Feró, ezúttal sem rejtette véka alá, hogy mit gondol a művészek és a politikai vezetés ideális kapcsolatáról: „ha egy zenekar nem dörgölődik (sic!) bármelyik párthoz, akkor nem fényesedik” – jelentette ki a műsorban. Nem utolsó sorban a saját közelmúltbeli állami kitüntetése kapcsán úgy vélekedett: „a kutya ahhoz megy, aki megsimogatja ... ha valahol megsimogatnak, annak örülni kell”. Nagy Feró a Nagyvárosi farkas című számban még úgy fogalmazott erről, hogy „Jó pénzért elmehetett volna / ugatni egy ház körül.”

A teljes adást itt tudja megtekinteni:

Az ominózus mondatokat külön pedig itt: