Az őszi esőzések miatt vasárnaptól megszűnik az országos tűzgyújtási tilalom

Az őszi esőzések miatt vasárnaptól megszűnik az országos tűzgyújtási tilalom

Tábortűz. Képünk csak illusztráció! (Fotó: Kelly/Pexels.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az őszi esőzések miatt vasárnaptól megszűnik az országos tűzgyújtási tilalom – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján szombaton. Az egész országban várható csapadék miatt csökken a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve szeptember 24-től az ország egész területén visszavonja a tűzgyújtási tilalmat.

– Az előrejelzés szerint a következendő napokban hűvösebb, párás időjárás és elegendő csapadék várható a felszíni holt biomassza átnedvesedéséhez. Ám, az erdőben a tűzgyújtási tilalom visszavonását követően is csak szélcsendes időszakban, a kijelölt és kiépített tűzrakó helyen szabad tüzet rakni – figyelmeztet a hivatal az MTI által is idézett közleményében. Ebben felhívták a figyelmet arra is, hogy a tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, távozáskor mindig gondoskodni kell biztonságos eloltásáról.

– A tűzgyújtási szabályokról a www.erdotuz.hu honlapon lehet tájékozódni – közölte a Nébih.

Címkék: Nébih, tűzgyújtás