Az ötven legkeresettebb magyar bűnöző egyikét fogták el az Egyesült Királyságban

Az ötven legkeresettebb magyar bűnöző egyikét fogták el az Egyesült Királyságban

Fotó: Gerd Altmann/Pixabay

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

TOP 50-es körözött magyar nőt fogtak el az Egyesült Királyságban a napokban, már bő két éve kereste őt a rendőrség. Egy unokázós csalásokra specializálódott bűnbandának volt tagja.

A police.hu oldalon megjelent tájékoztatás szerint a fővárosi rendőrök még 2019 februárjában érték tetten a fiatal nőt, egy bűnszervezet tagja volt, amely az úgynevezett unokázós csalásra szakosodott. A banda irányítói az Egyesült Királyságból hívták fel a magyar sértetetteket azzal, hogy különböző ürügyekkel nagyobb összegek átadására bírják rá őket. A pénzért az eleve itthon tartózkodó társaik mentek ki, akik egyből tovább is utalták a pénzt a vezetőknek.

Az itthoni elkövetők egyike volt K. Nóra is. Eleinte együttműködött a hatósággal, majd 2020 nyarán levágta magáról az elektronikus nyomkövető eszközt és elmenekült. A BRFK ekkor adott ki ellene elfogatóparancsot, de kereste a Fővárosi Törvényszék is, lopás bűntett miatt rá kiszabott 7 év letöltendő szabadságvesztés miatt. Mivel felmerült, hogy vélelmezhetően külföldre szökött, ezért a beföldi elfogatóparancson túl, európai és nemzetközi körözést is kiadtak vele szemben.

K. Nóra akkor került fel a legkeresettebb 50 magyar bűnöző oldalára, amikor a felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre. A keresésébe ekkor kapcsolódtak be a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda célkörözési fejvadászai. Miután a szálak – csakúgy, mint a korábbi unokázós csalók esetében is – az Egyesült Királyságba vezettek, a magyar nyomozók felvették a kapcsolatot az északír társhatósággal. Az így átadott információk alapján aztán a National Crime Agency (NCA) azonosította K. Nóra észak-írországi tartózkodási helyét, és fogta el múlt csütörtökön reggel. Bár a rendőrök kiérkezésekor a nő megpróbálta magát egy rokonának kiadni, még egy hamis okmányt is átadott, azonban az intézkedő egyenruhásokat nem sikerült megtévesztenie, így végül elismerte valós személyazonosságát. Miután elfogták, őrizetbe vették. Kiadatásáról a későbbiekben döntenek.

Címkék: rendőrség

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.