Egyedül az ügyészség válaszolt egyértelműen: nem használták a Pegasus kémszoftvert

Egyedül az ügyészség válaszolt egyértelműen: nem használták a Pegasus kémszoftvert

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ügyészség Pegasus szoftvert nem vásárolt, azt az ügyészség szervezeti egységei nem használták – ezt válaszolta Telex cikke szerint Polt Péter legfőbb ügyész Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjének kérdésére. 

A politikus több minisztériumot és szervezetet is megkeresett a megfigyelési botrány kirobbanása után, amikor is kiderült: magyarországi újságírókat, üzletembereket és ellenzéki politikusokat is lehallgattak a Pegasus névre hallgató, kizárólag államok által megvásárolható kémszoftverrel.

Vadai Ágnes azt kérdezte a legfőbb ügyésztől, a külügyminisztertől, a Miniszterelnökséget vezető minisztertől, a honvédelmi minisztertől, valamint a pénzügyminisztertől, hogy „az Ön felügyelete alá tartozó szervnél alkalmazták-e a Pegasus kémprogramot?”

A minisztériumok kivétel nélkül nagyjából ugyanazt válaszolták, azaz hogy Magyarország demokratikus jogállam, a kormányszervek minden esetben a hatályos jogszabályok szerint jártak el, senki nem folytat törvénytelen megfigyelést.

 

Címkék: ügyészség, Pegasus