Az ügyészség nyomozást rendelt el a Pegasus-ügyben

Az ügyészség nyomozást rendelt el a Pegasus-ügyben

(Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség – több feljelentés nyomán – jogosulatlan titkos információgyűjtés bűntettének gyanúja miatt nyomozást rendelt el az úgynevezett Pegasus-ügyben – tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

A nyomozás feladata annak megállapítása, hogy történt-e és ha igen, milyen bűncselekmény – áll a Keresztes Imre főügyész által jegyzett közleményben.

Két nappal korábban a Legfőbb Ügyészség még arról tájékoztatott, hogy „az ügyészségre érkezett feljelentést a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező szervezeti egységeink vizsgálják”.

Párizs már kedden bejelentette, hogy vizsgálódik a Pegasus-szal lehallgatott francia újságírók ügyében. A Mediapart francia oknyomozó portál két újságírója élt panasszal, azt állítják, hogy a telefonjukat megfigyelték a Pegasus izraeli fejlesztésű kémszoftverrel.

A lehallgatási botrány miatt több beadvány is érkezett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) is, ám – mint lapunk megtudta – a hatóság elnöke, Péterfalvi Attila szabadságát tölti, így majd csak akkor dönt esetleges vizsgálatról, ha arról visszatért, erre legkorábban augusztus 3-án van esély.

További cikkeinket a megfigyelési botrányról itt találja.