Az új tanévben már közel 700 iskolaőr teljesít szolgálatot

Az új tanévben már közel 700 iskolaőr teljesít szolgálatot

Iskolaőr (Forrás: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Míg a 2022-2023-as tanév végén 579 iskolaőr teljesített szolgálatot, az új tanév kezdetén, szeptember elsején már 690 volt a létszámuk összesen 544 intézményben – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a Népszava kérdésére. Jelenleg az iskolaőri státuszok 86 százaléka van feltöltve. A cikk arra is emlékeztetett, egy júliusban megjelent kormányhatározat szerint további 295 fővel növelnék a jelenlegi létszámot, amihez idén legfeljebb 654,5 millió forintot, jövőre pedig már 1,26 milliárd forintot szánnak. 

Kiderült, bár az új tanév még csak bő két hete indult el, már öt alkalommal kellett intézkedtek az iskolaőrök. Az előző tanévben összesen 199 intézkedésre került sor: testi kényszert 25 esetben, bilincset és vegyi eszközt 1-1 esetben alkalmaztak. Az intézkedések alapján összesen 109 rendőrségi eljárás indult. 

Címkék: iskolaőr