Az ukrán–magyar kapcsolatokról tesz bejelentést kedden az Országgyűlésben Szijjártó Péter

Az ukrán–magyar kapcsolatokról tesz bejelentést kedden az Országgyűlésben Szijjártó Péter

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyilatkozik a magyar sajtó brüsszeli képviselõinek 2018. május 22-én. Szijjártó Péter a Külügyek Tanácsa kereskedelmi formációjú ülésén (FAC / TRADE) és a Külügyek Tanácsa fejlesztési formációjú ülésén (FAC / DEVELOPMENT) veszt részt a belga fõvárosban (MTI Fotó: KKM / Szabó Árpád)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A külgazdasági és külügyminiszter napirend előtti felszólalásával kezdődik az Országgyűlés mai ülésnapja. Szijjártó Péter az ukrán–magyar kapcsolatok helyzetét értékeli.

A képviselők további napirend előtti felszólalásai után általános vitákat tartanak. A Ház tárgyalhat például arról a kormánypárti javaslatról, amelynek elfogadása esetén a jövőben az anyakönyv mellett a személyi igazolvány is tartalmazhatja a származási helyet. Emellett szó lesz a győri Káptalandomb nemzeti emlékhellyé nyilvánításáról is.

A szavazások rendhagyó módon az ülésnap végére maradhatnak. Ekkor várható döntés az önkormányzati törvény azon módosításáról, amely egyebek mellett lazítana a polgármestereket érintő összeférhetetlenségi szabályokon. A parlament ülése jövő hétfőn ér véget, a képviselők ekkor kérdéseket és azonnali kérdéseket tehetnek fel. (MTI)