Az ukrán nagykövetet bírálta a Mi Hazánk

Az ukrán nagykövetet bírálta a Mi Hazánk

Bartha Barna, a Mi Hazánk politikusa (Forrás: Bartha Barna/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nemzetpolitikai minisztérium felállítását sürgette szombati budapesti sajtótájékoztatóján a Mi Hazánk Mozgalom egyik politikusa.

Bartha Barna, a párt nemzetpolitikai kabinetjének vezetője azzal indokolta a felvetést: a kormány nem válaszol megfelelően a magyarságot érő barátságtalan megnyilatkozásokra. Példaként azt hozta fel: idén már tucatnyi „ellenséges és barátságtalan” lépést tett a román kormány; egyebek mellett állami kézbe vették a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium közel három évszázados, felbecsülhetetlen értékű természettudományi gyűjteményét, és indokolatlanul visszavonták a marosvásárhelyi katolikus líceum működési engedélyét. Idesorolta a politikus azt is, hogy a napokban a bukaresti külügyminisztérium „hisztérikus kirohanásban” reagált Novák Katalin köztársasági elnök kijelentésére, hogy államfőként kiemelt feladatának tartja az összmagyarság képviseletét.

Bartha Barna a sajtótájékoztatón bírálta a budapesti ukrán nagykövetet, mondván, elérte, hogy ne léphessen fel a margitszigeti szabadtéri színpadon egy korábban Mariupolban koncertező, ezért szerinte oroszbaráttá vált művész. Egyben felhívta a diplomatát: járjon közbe a Jászberényben dolgozó 5-7 ezres ukrán közösségnél, hogy változtassanak magatartásukon, amellyel mostanra gyakorlatilag élhetetlenné tették a település egyes részeit.

(MTI)