Az utcán tiltakoztak a Vörösmarty diákjai

Az utcán tiltakoztak a Vörösmarty diákjai

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Skandálva és dobolva indultak el a belvárosban a Vörösmarty Mihály Gimnázium diákjai pénteken délután, így tiltakoztak az elbocsátott pedagógusok miatt. „Tan-menet a Vörösmartyért” címen hirdették meg az eseményt, a Mikszáth térről a Múzeum körútra vonultak. A séta közben többször felhangzott, hogy „Ne rúgjátok ki a tanárainkat!”, az „Elegünk van!” rigmus, illetve hogy „Nincs tanár, nincs jövő!”. A diákok az útba eső iskolák bejáratát piros-fehér kordonszalaggal ragasztották le, a Nemzeti Múzeum elé érve pedig elénekelték a Szózatot.

A vonuláson gyakran elhangzott az is, hogy a „A VMG-hez Töpe is kell!” – ezzel az intézményből elbocsátott Törökné Pető Erzsébetre utaltak. Az érintett is ott volt és a demonstráció végén megköszönte a kiállást.

– Mutassuk meg, hogy milyen fontosak vagyunk egymásnak! Hogy nem félünk. Hogy szeretünk együtt lenni és énekelni! Hogy kiállunk egymásért és magunkért! – írták az esemény meghívójában.

A Vörösmarty Mihály Gimnázium egyik tanára is érintett volt a legutóbbi kirúgásokban, az iskolából egy pedagógust bocsátottak el, aki részt vett korábban a polgári engedetlenségi akciókban. A tiltakozások már reggeltől zajlanak, erről ITT írtunk részletesebben.