Az utcára omlott a törmelék egy budai irodaépület bontásakor

Az utcára omlott a törmelék egy budai irodaépület bontásakor

A leomlott Böszörményi úti épület (Olvasónk fotója)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két emelet leomlott egy bontás alatt álló irodaházról a XII. kerületben a Böszörményi úton – tudta meg a Telex. Az omlásban több autó megrongálódott.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőhelyettese, Kolozsi Péter az MTI-nek arról beszélt, hogy a Böszörményi út 22. alatti hatemeletes, bontásra ítélt épület darabjai az útra hullottak. A katasztrófavédelem keresőkutyás egysége kétszer is átvizsgálta a romokat. Sérültet nem találtak.

A helyszínre statikust hívtak. Az útszakaszt teljes szélességében lezárták. 

A BKK Info Facebook-oldalán azt írták: a Böszörményi utat a Királyhágó tér közelében zárták le. Emiatt az 59-es villamos helyett a Széll Kálmán tér és a Márton Áron tér között pótlóbusszal lehet utazni. A pótlóbusz terelt útvonalon közlekedik, nem érinti a Királyhágó tér, a Kiss János altábornagy utca és az Apor Vilmos tér megállót. A 102-es autóbusz is terelve közlekedik, nem érinti a Királyhágó tér, a Kiss János altábornagy utca, az Apor Vilmos tér és a Széll Kálmén tér felé a Szendi árok megállót sem.

Emellett a 212-es autóbusz is terelve közlekedik, nem érinti a Kiss János altábornagy utca és a Svábhegy felé a Királyhágó tér megállót sem - ismertették.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI megkeresése azt közölte: ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indítottak eljárást.