Békemenet: azt kérik a résztvevőktől, telefonon rögzítsék, ha provokálják őket

Békemenet: azt kérik a résztvevőktől, telefonon rögzítsék, ha provokálják őket

A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői érkeznek az Országház előtti Kossuth Lajos térre 2018. március 15-én (Fotó: MTI Fotó: Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Baloldali és liberális provokációtól mindig lehet tartani, de mi alapvetően egy csendes, békés és méltósággal teli menetet szervezünk, különösen azért, mert a forradalmat követő véres megtorlás mártírjai előtt is tisztelegni kívánunk – erről beszélt Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) kuratóriumának elnöke az október 23-i rendezvény kapcsán a kormánypárti Magyar Hírlapnak.

Elmondta, minden résztvevőt arra kérnek, hogy „hozzon magával mobiltelefont, és ha rendbontást vagy provokációt tapasztal, ne üljön fel a baloldali erőszaknak, ám híven rögzítse az eseményeket”. – A szólás- és véleményszabadság tiszteletben tartásának alapvetése, hogy mi sem szoktunk odamenni zavarogni, amikor a baloldali és a liberális körök a csöppnyi létszámú tüntetéseiket tartják – mondta Csizmadia.

Arra is kitért, szerinte „a Brüsszelből folyamatosan pénzelt és bátorított baloldali és liberális körök szándéka szemernyit sem változott az elmúlt esztendőkben – bármi áron meg akarják buktatni a 2010-ben kétharmados többséggel megválasztott magyar kormányt”. – Mi ezekre a nemtelen támadásokra az összetartozás demonstrálásával tudunk a legméltóbban felelni – tette hozzá.