Bajban a független vidéki hírportál, felfüggeszti működését

Bajban a független vidéki hírportál, felfüggeszti működését

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lapunk működése már rövid távon sem képzelhető el jelentős, új forrás bevonása nélkül. Ha ez nem sikerül, a Szabad Pécset véglegesen be kell zárni, vagy radikálisan átalakítani, szűkíteni a működési kereteit – írták a független pécsi hírportál szerkesztői hétfő délelőtt. Nem erre készülnek, hangsúlyozták, ám amíg a helyzet nem rendeződik, a Szabad Pécs felfüggeszti működését.

Security Check Required

null

A portál 2017 tavaszán indult, a megjelentetéséért egy nonprofit kft. felel kiadóként. A lap ingyenesen olvasható, de az előállítása pénzbe került és kerül – írják. Hozzáteszik, stabil és kiszámítható működésre, sőt bővülésre, fejlődésre készülnek, egyik sem lehetséges azonban jelentős számú új előfizető (adományozó) nélkül. A megfelelő működéshez legalább 500 adományozóra lenne szükségük. Ameddig azonban ez a támogatói kör összejön, a portál nem lesz elérhető. – Reméljük, hogy hamarosan viszontlátjuk egymást – zárják közleményüket.

A független lap az elmúlt két és fél évben az egyik legjelentősebb független vidéki hírforrássá vált. Számos helyi témát dolgoztak fel, és munkájukkal nagyban hozzájárultak a pécsi visszaélések és korrupciógyanús ügyek feltárásához.

2017-ben a Szabad Pécs kapta a Népszabadság-díjat, amelyet minden évben a szólás- és sajtószabadságért legtöbbet tett személy vagy szervezet kap meg a volt szerkesztőség tagjainak szavazása alapján.