Bajban Mészáros Lőrinc egykori húsipari cége

Bajban Mészáros Lőrinc egykori húsipari cége

(Fotó: Pxhere.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem titkolja a Bakony Hús Kft. vezetése, hogy igen komoly nehézségekkel küszködnek: csúsznak a bérfizetések, visszaadták a bérbeadónak szállító járműveik jelentős részét – írja az Index.

A hírportál beszámolója szerint alig-alig látni autót a cég parkolójában, a dolgozók pedig ebben az évben rendre késve kapják meg a fizetésüket. Vákics Károly ügyvezető igazgatója szerint a dolgozók még türelmesek, s azzal igyekeznek megtartani őket, hogy részletekben előleget fizetnek nekik. Kérdés, mennyi ideig lesznek türelmesek. egyelőre a 90 alkalmazottból 13 hagyták el a céget, a többiek még várnak.

A hírek szerint az okozta a gondot, hogy a korábbi orosz piac kiesett a nyugati szankciók miatt. Az ügyvezető igazgató szerint ez ugyan igaz, de korábban pótolni tudták a kieső bevételt. Az idei évben viszont több nagy megrendelő is kiesett, s ez okozza a problémákat.

A Bakony Hús korábban Mészáros Lőrinc tulajdona volt, aki 2016-ban kiszállt a cégből. Az új tulajdonosok megszüntették a veszteséges vágást, s közétkeztetési kapcsolataikban bíztak.

A vállalat 750 millió forint vissza nem térítendő támogatást és másfél milliárd forint visszatérítendő támogatást kapott, így fontos, hogy ne számolják fel. A reményt az jelenti, hogy több érdeklődő cég is van, amely lekötné a Bakony Hús kapacitását, illetve hogy valóban elindulnak a közétkeztetési szállítások.