Bajnai Gordon büntetőfeljelentést tesz, szerinte manipulált hangfelvételekkel támadják

Bajnai Gordon büntetőfeljelentést tesz, szerinte manipulált hangfelvételekkel támadják

Bajnai Gordon és Karácsony Gergely (Fotó: Bajnai Gordon / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Kelet-európai paranoia: az ember azt képzeli, üldözik – és tényleg üldözik” – ezzel az Esterházy Péter Hrabal könyve című művéből vett idézettel kezdte bejegyzését Bajnai Gordon volt miniszterelnök, akit a kormánysajtó hetek óta azzal vádol, hogy korrupciógyanús fővárosi ügyletekhez lehet köze közvetítőként. Ezt mind a főváros, mind Bajnai cáfolta már, most viszont az egykori miniszterelnök ismét megszólalt az ügyben.

– Az elmúlt egy hétben felém zúduló szennyáradat még engem is meghökkentett, pedig már átéltem néhány rágalomhadjáratot. Ezért ültem le még egyszer bejegyzést írni az „ügyről”. A kormánypárti sajtóból és kormánypárti politikusoktól eredő, becsületembe gázoló számtalan kijelentés alapja egy illegálisan készített és célzatosan, radikálisan megvágott, átszerkesztett, több darabból álló hangfelvétel sorozat – írta Bajnai.

Szerinte ezek „a furcsa, a hatalom érdekeiért (és nem ellene) harcoló »Anonymusék« néhány percnyi töredékmondatra vágják szét a közel 1 órás beszélgetést”. – Céljuk nyilvánvalóan az, hogy ezáltal a fehéret feketének állítsák be, mondataim célját és értelmét kiforgassák, jelentésüket az ellenkező irányba módosítsák. Ez viszont ma Magyarországon bűncselekménynek számít, 1-5 évig terjedő börtönnel sújtható. Ezért a mai napon büntetőfeljelentést teszek ismeretlen (Anonymus) tettes és persze a mögötte álló felbújtók ellen is.
Hátha egyszer még majd kiderül, valójában ki bújik az álarc mögé – írta.


Bajnai pedig a vele kapcsolatos vádakat „központi utasításra, egy kottából szajkózó” politikusokat, újságírókat arra biztatta: kérjék el, szerezzék meg az eredeti vágatlan szöveget, bár szerinte a manipuláció nélküli felvételekből az derülne ki, ami rágalomterjesztőknek nem érdeke. Utóbbit Bajnai öt pontban fogalmazta meg:

1. A lehallgatott beszélgetésben többször világossá tette, nincs személyes érdeke a szóban forgó üggyel kapcsolatban.
2. Az ingatlan fejlesztését nem látja reálisnak a jelen politikai háborús helyzetben.
3. Egy egyébként indokolt, értelmes és tisztességes fejlesztési koncepciót is csak széles politikai egyetértés mellett lehetne elfogadtatni.
4. „Arra a provokatív kérdésre, hogy érdemes- e a náluk bejelentkező »közvetítőkkel« üzletelni, azt válaszoltam, hogy ilyen »cápák«, minden párt környékén mindig felbukkannak, de csak kárt és bajt okoznak, ezért kerüljék el őket”.
5. Világossá tette azt is, hogy a főpolgármestert és általa ismert közvetlen munkatársait megvesztegethetetlennek tartja.