Bajnai Gordon visszatér a politikába

Bajnai Gordon visszatér a politikába

Bajnai Gordon 2014. május 20-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Úgy tűnik, visszatér a belpolitikai életbe Bajnai Gordon, mégpedig a Momentum mellett – íjra a Blikk.

Fekete-Győr András pártelnök a lapnak arról beszélt, hogy a 2022-es kampány előtt több embert is felkértek, akik leginkább a szakpolitikusaik felkészítésében fognak segíteni. Ám szavai szerint nem arról van szó, hogy egy választási győzelem esetén Bajnai Gordon például állami posztot kap cserébe. Mindössze – mint mondta – szívesen segítenek az ellenzéknek.

A Momentum vezetője azt is hozzátette, hogy az általuk felkért emberek között vannak, akik a 2010 óta létező kormányzásban is aktív szerepet vállaltak. Róluk azonban többet nem akart elárulni.

Bajnai Gordon a Gyurcsány-kormány bukása után egy évig, a 2010-es választásokig vezette az országot kormányfőként. Az akkor begyűrűző gazdasági válság miatt neve számos megszorító intézkedéssel forrt össze. A kormányváltás után egy ideig visszavonult, majd 2013-ban tért vissza az azóta már nem létező Együtt nevű párttal. Szövetségre léptek az MSZP-vel, a miniszterelnök-jelölt pedig a szocialista pártot akkor vezető Mesterházy Attila lett. Az újabb Fidesz-győzelmet eredményező választás után Bajnai Gordon ismét visszavonult a politikától.