Bajnai Gordon: Kelepcét állítottak, lehallgattak, majd a mondandómat megvágták

Bajnai Gordon: Kelepcét állítottak, lehallgattak, majd a mondandómat megvágták

Bajnai Gordon és Karácsony Gergely (Fotó: Bajnai Gordon / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Mostanság megint naponta rágalmaznak a NER sajtójában. Érthető, kell a Fidesznek a figyelemelterelés, gyártani kell az újabb ellenséget, hiszen egyre nagyobb a baj az országban, egyre nyilvánvalóbb a rossz kormányzás okozta kár, veszteség, nyomorúság – írja legfrissebb Facebook-posztjában Bajnai Gordon üzletember. Az egykori miniszterelnök közölte, hogy a rágalomhadjáratokhoz már hozzászokott, és ahhoz is, hogy az igazságtétel mindig jókora késéssel érkezik. Erre példa szerinte a már feledésbe merült tavalyi Városháza-ügy, ami akkor hetekig folyt a csapból is.

Az úgynevezett Városháza-ügyet tavaly ősszel robbantotta az Index azt állítva, hogy Karácsony Gergely főpolgármester eladná a Városháza épületét. A konkrétumok nélküli első cikk után a portál később már a birtokukba került dokumentumokra hivatkozva állította, hogy már meg is bíztak egy ingatlanközvetítő céget, hogy vevőt keressen az ingatlanra, amelynek vételára több mint 40 milliárd forint. A főpolgármester ezt követően jelezte, nincs tudomása semmilyen ügyletről, az Index által bemutatott dokumentumban szereplő feleket nem ismerik és feljelentést tesznek az ügyben. Később Bajnai Gordonról is előkerült egy hangfelvétel, ami miatt a kormánysajtó azzal vádolta őt, hogy közvetített a főváros és olyan befektetők között, akik szeretnék megvásárolni az épületet.

Utóbbi kapcsán most azt írta Bajnai: „Sovány vigasz a napokban érkezett alábbi rendőrségi határozat, amely tisztázza, hogy valóban bűncselekményt követtek el velem szemben, amikor kelepcét állítottak, lehallgattak, majd a mondandómat megvágták és így értelmét alapvetően megváltoztatták és ezt a manipulált szöveget a széles nyilvánosságban terjesztették”. Hozzátette: a tettest egyelőre nem lelik, pedig biztosan segítene, ha a nyomozásban a beszélgetés négy résztvevője közül nem csak hármat hallgattak volna meg, „amint az a nyomozati jegyzőkönyvből kiderül”.

A szövevényes Városháza-ügyről írt korábbi cikkeinket ide kattintva olvashatják el.