Bakondi György: nem tűr halasztást az EU-s jogszabályok megváltoztatása

Bakondi György: nem tűr halasztást az EU-s jogszabályok megváltoztatása

A Miniszterelnöki Kabinetiroda által közreadott képen Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (b2), Zsigó Róbert, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b), Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója (b3) és Torma Sándor rendőr ezredes Hercegszántón, a határátkelőhely (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Európai Unió (EU) migrációs szabályozásának módosítását sürgette az állami televízióban a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az MTI beszámolója szerint.

Bakondi György szerint ha az európai, a magyar emberek biztonsága, a határok védelme, a szuverenitás érvényesítése fontos szempont, akkor nemigen tűr halasztást az Európai Unió békeidőszakra készült migrációs jogszabályrendszerének megváltoztatása. Ha ez nem történik meg, akkor szerinte eszköztelenné válik az EU külső határait őrző nemzetállamok többsége.

Szavai szerint 2015-ben már látható volt, hogy – többek között az Európai Unió által finanszírozott – civil szervezetek közreműködnek illegális bevándorlók célba juttatásában.

A kormányzati kommunikációban egyre inkább előterébe kerül ismét a migráció. Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádióinterjújában is arról beszélt, hogy idén több mint százezer migránst állítottak meg a magyar határon, ez két-háromszorosa az előző évi adatnak. Ez százezer bűncselekményt elkövető ember, akiket elvileg be kellene zárnunk, de a kormányfő itt feltette a kérdést, hogy mégis hová zárjuk be őket. Ezért a magyar hatóságok visszaviszik őket a kerítés túloldalára, itt van vita az Európai Unióval. Az EU szerint ugyanis el kellene kérni a papírjukat, meg kellene vizsgálni őket, de a magyar szabályok szerint a „migránskérelmek” elbírálása a magyar határokon kívül, a környező országok nagykövetségein történik. – Amit Brüsszel csinál, arra nincs jobb szó, mint az ostobaság – mondta a kormányfő, hozzátéve, hogy a baj pedig nőni fog. Afganisztánt ugyanis minden nap elhagyja 30-35 ezer ember, akik nagy eséllyel a balkáni útvonalon indulnak el Európa felé. – Arra kell készülnünk, hogy az elkövetkező időszakban minden korábbinál komolyabb nyomás lesz – mondta. Bírálta, hogy az EU a fizikai határvédelemre nem ad pénzt, de „adnak mindenre, ami segíti a bevándorlást”, vagyis Soros szervezeteinek.