Bakondi György: összefüggés van a koronavírus és a migráció között

Bakondi György: összefüggés van a koronavírus és a migráció között

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója az M1-en vasárnap este bejelentette, hogy Magyarország határozatlan időre felfüggeszti az illegális migránsok beengedését a tranzitzónába, miután – mint mondta – összefüggés van a koronavírus és az illegális migráció között.

Bonyolultnak és veszélyesnek nevezte a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója a Balkánon kialakult helyzetet, miután több tízezer migráns lépte át Európa felé a török határt. Bakondi György azt mondta: a török határnyitás óta már mintegy 80 ezren léptek ki Törökországból, miközben eddig mintegy 100 ezer migráns lehetett a balkáni útvonalon. Ráadásul a migránsok egy része Iránból vagy Iránon keresztül érkezik, ahol a koronavírus-fertőzés egyik gócpontja van – tette hozzá. (MTI)

Bakondi azt azonban elmulasztotta elmondani, hogy Törökországból ezek a személyek ugyan kiléptek, ám Európába nem tudnak belépni, mivel a görögök meglepő keménységgel védik határaikat.