Bakondi: Jelentősen drágult az embercsempészek díja

Bakondi: Jelentősen drágult az embercsempészek díja

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója és Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatót tart Kelebia közelében, a magyar-szerb határon, az ideiglenes biztonsági határzárnál 2020. december 18-án. Mögöttük Imre István ezredes, a MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék parancsnoka és Talabos Tibor ezredes HM. Idén, az elmúlt három évhez képest lényegesen több, mintegy 42 ezer határsértőt és 460 embercsempészt fogtak el (fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szigorúbb határellenőrzés miatt jelentősen drágult az embercsempészek díja, a korábbi árak akár tízszeresét is elkérik a csempészek a migránsoktól – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán a közszolgálati M1 csatornán. Bakondi György azt mondta, hogy az üzletág hatalmas bevételeket produkál.

Mint elmondta, idén eddig 221 embercsempész ellen indítottak eljárást Magyarországon. Az MTI által is idézett Bakondi György arról is beszélt: csaknem 23 ezer illegális határátlépőt fogtak el idén a magyar határokon és az országban.