Balatoni halat enne? Fogjon magának! – mondja a miniszter

Balatoni halat enne? Fogjon magának! – mondja a miniszter

(Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Igencsak meglepő választ adott az agrárminiszter a jobbikos Steinmetz Ádám kérdésére, aki szerette volna megtudni, hogy miért nem lehet balatoni halat kapni a nyár közepén a tónál. A parlamenti honlapon megtalálható levélváltást a 444.hu vette észre.

Ön szerint rendben van az, hogy emberek milliói immár hatodik éve nem ehetnek balatoni halat? - tette fel az egyértelmű kérdést Steinmetz Ádám. Arra hivatkozott, hogy a Balaton-parti éttermekben, halsütödékben ugyanis 2013 decembere, a balatoni halászat betiltása óta nem lehet balatoni halat kapni. – Azóta kell beérnünk a fagyasztva importált argentin hekkel, a kazah, román süllővel, és a halastavi - kukoricán, tritikálén hizlalt – ponttyal – írta.

Nagy István agrárminiszter szerint ugyanakkor senkinek sem kell lemondania a balatoni halról, hiszen „a horgászati lehetőség minden hazai polgár és külföldi vendég számára adott”. Vagyis, ha valaki a tóból származó halra vágyna, nem kell mást tennie, mint nyaralás közben fognia saját magának.