Balatoni villájából vitte el a NAV a milliárdos vállalkozót – videóval

Balatoni villájából vitte el a NAV a milliárdos vállalkozót – videóval

Ebből a balatoni villából vitték el a NAV nyomozói az egyik legnagyobb magyar élelmiszerlánc tulajdonosát 2020. augusztus 7-én (Forrás: NAV Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közismert kelet-magyarországi élelmiszerlánc- és szállodatulajdonost vettek őrizetbe a napokban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói Debrecenben – tájékoztatta a hatóság észak-alföldi bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense, Simon Béla pénteken az MTI-t.

A NAV videót is közzétett annak a magyar milliárdosnak az őrizetbe vételéről, aki a hatóság szerint egy év alatt 3,6 milliárd forint osztalékot vett fel vállalkozásaiból, ami után nem fizetett adót. A NAV nem nevezte meg a letartóztatott vállalkozót, csak annyit közöltek róla, hogy a milliárdos üzletember letartóztatásban van, és ügyvédje is gyanúsított.

Az ügy részleteiről annyit árultak el, hogy Kelet-Magyarország egyik meghatározó élelmiszerláncának tulajdonosa 2017-ben több gazdasági társaságtól 3,6 milliárd forint osztalékot vett fel. Az ügyvédje segítségével az Egyesült Arab Emírségekben szerzett letelepedési jogot, arab fedővállalkozást és hivatalos lakcímet, hogy ezekkel a hamis adatokkal elkerülje több mint 540 millió forint személyi jövedelemadó befizetését Magyarországon. 

https://www.facebook.com/watch/?v=219978842648297

A nyomozás azonban kiderítette, hogy a vállalkozó külföldi életvitele csak álca, valójában itthon él, Magyarországról irányítja üzleteit, így az adómentességre sem jogosult. A számos élelmiszer-áruház és egy hajdúszoboszlói négycsillagos wellness-szálloda tulajdonosát balatoni villájában fogták el a NAV munkatársai. Az akcióban ingatlanokat zároltak és bankszámlákat foglaltak le, a biztosított vagyon értéke megközelíti az egymilliárd forintot. Vizsgálják ugyanakkor a további évek milliárdos osztalékfelvételeit is – olvasható a közleményben.

A vállalkozó vadászházában tartott házkutatáson több doboz engedély nélküli éles lőszer és mintegy ezer liter, tisztázatlan eredetű gyümölcspálinka is előkerült.

A vállalkozót és ügyvédjét bűnszövetségben, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozva elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Az üzletember letartóztatásban van.

A Napi.hu mindeközben azt írta: a NAV által közölt adatok alapján beazonosítható, hogy K. Ferenc vállalkozóról van szó, aki a megadott cégadatok szerint valóban egy, az Egyesült Arab Emírátusokban lévő címet jelölt meg lakhelyéül. Politikai körökből a hvg.hu-nak informálisan megerősítették az információt. A 24.hu arról írt, hogy a vállalkozó egykor a CBA Kereskedelmi Kft.-ben is tulajdonos volt, és érdekeltségébe tartozik a hajdúszoboszlói négycsillagos Délibáb Hotel is.