Balatonon lesz a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülése

Balatonon lesz a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülése

Kocsis Máté, a Fidesz (b) és Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a frakciószövetség kétnapos ülése után Balatonfüreden 2022. február 17-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Balatonalmádiban tartja a Fidesz és a KDNP a héten a kétnapos – szerdán és csütörtökön esedékes – kihelyezett frakcióülését – erről Kocsis Máté beszélt a Magyar Nemzetnek. A Fidesz frakcióvezetőjének elmondása szerint a tanácskozás a hagyományoknak megfelelően Orbán Viktor politikai tájékoztatójával indul, a frakcióülés központi témája pedig a brüsszeli szankciók és a drasztikus energiaárak lesznek.

Napirenden szerepelnek emellett azok a törvényjavaslatok is, amelyek a helyreállítási alappal és a kohéziós forrásokkal kapcsolatos tárgyalások gyors lezárásához szükségesek, a kormánypárti frakciók ennek kapcsán meghallgatják – mások mellett – Varga Judit igazságügyi miniszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Palkovics László technológiai és ipari miniszter helyzetértékelését. Az uniós pénzek folyósítása érdekében a kormány által vállalt módosítások közül az első csomagot hétfőn este már benyújtották, ez a közalapítványoknál határoz meg összeférhetetlenségi szabályokat, illetve az unió csalás elleni hivatalának helyszíni vizsgálatait hivatott segíteni.

A kormánypártoknál már hagyomány, hogy az aktuális parlamenti ülésszak kezdete előtt kihelyezett frakcióülést tartanak. Ezekhez a tanácskozásokhoz rendre fontos bejelentések, döntések kapcsolódtak az elmúlt három parlamenti ciklus során. Legutóbb februárban, Balatonfüreden tartott kihelyezett frakcióülést a Fidesz–KDNP, ahol a legfontosabb témák az országgyűlési választás kampányára történő felkészülés, valamint a gyermekvédelmi népszavazás volt.

Az Országgyűlés őszi ülésszaka jövő hétfőn veszi kezdetét.