Balhé volt a Ferencvárosban, rendőrök zártak le egy utcát

Balhé volt a Ferencvárosban, rendőrök zártak le egy utcát

Rendőrautók a ferencvárosi Lenhossék utca és Gát utca sarkán 2022. április 26-án. (Fotó: György Zsombor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több rendőrautó, sőt, egy készenlétis furgon állta el az utat kedd este fél nyolc körül a ferencvárosi Lenhossék utca és Gát utca sarkán – jelentette lapunk munkatársa.

Rendőri intézkedés miatt le is zárták az egyik utcát, ahol több mint 30 fős, indulatosan ordibáló csoport tartózkodott.

– Meg kell ölni mindet! Meg kell őket szurkálni! – a hőzöngő csoport bekiabálásai valamilyen személyes viszályra utaltak, a rendőrök épp azért vonultak ki nagy erővel, hogy megakadályozzák a helyzet eldurvulását. 

Egy elkapott telefonbeszélgetésből a következő derült ki: „Bementek, szétb.szták a Bandikát. De ne gyertek már ide, itt vannak a rendőrök, nem tudunk már megölni, meg megverni se senkit.”

Egyik olvasónk további felvilágosítással is szolgált a konfliktusról: úgy tudja, egy családon belül tört ki a veszekedés. Először telefonon hangzottak el fenyegetések, majd egyesek „erősítést” hívtak, és már 40-50-en gyűltek össze az utcasarkon. Végül a nagy erőkkel kivonuló rendőrök előzték meg, hogy erőszakba torkolljon a viszály. 

Lapunk érdeklődésére a BRFK kommunikációs osztálya este fél kilenc után azt a tájékoztatást adta, hogy a rendőri intézkedés már véget ért a Lenhossék és a Gát utca sarkán. Az összeszólalkozásnak nem volt sérültje és a rendőrök sem állítottak elő senkit.