Balhé Szekszárdon: a polgármester csökkentette a képviselők fizetését

Balhé Szekszárdon: a polgármester csökkentette a képviselők fizetését

Ács Rezső a polgármesteri hivatalban (Forrás: Ács Rezső/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kisebb balhé tört ki Szekszárdon, miután Ács Rezső polgármester csökkentette a helyi képviselők fizetését, a magáét viszont nem. A fideszes településvezető a Facebook-oldalán írt arról: „Miután Bomba Gábor és Illés Tamás ÉSZ-es képviselők többször hangsúlyozták, hogy a veszélyhelyzetben meg kell fogni a pénzt, arról hoztam döntést, hogy az önkormányzati képviselők, bizottsági tagok és bizottsági elnökök tiszteletdíját 50%-kal csökkentem. Az így felszabaduló pénzt a koronavírus elleni védekezésre fordítja a város.”

Az Éljen Szekszárd! képviselője, Bomba Gábor szintén a közösségi oldalán reagált a fizetéscsökkentésre. Mint írta, szerinte bosszúról van szó, mert előtte arról beszélt, hogy az ÉSZ megkerülhetetlen a gazdasági fellendítés előmozdításában. Megjegyezte, a döntés kizárólag az önkormányzati képviselők, bizottsági elnökök és bizottsági tagok tiszteletdíjára vonatkozik, és semmilyen előterjesztést nem kaptak erről véleményezésre.

„Sok olyan képviselőnk van, akinek a tiszteletdíj csökkentés húsbavágó, mert a pandémia alatt a saját vállalkozását be kellett zárnia. Én sokakkal ellentétben szerencsés helyzetben vagyok, mert a fő jövedelmi forrást vállalkozásaim adják” – írta Bomba Gábor.

A képviselő szerint ott kellene megfogni a pénzt, hogy mondjuk most nem neveznének ki öt-hat milliós fizetéssel egy új alpolgármestert. Ha viszont megszorítás van, akkor csökkenjen a polgármester, alpolgármester és a tanácsnok fizetése is – tette hozzá. „Havi egymillió forintból nyilván könnyebb a városra áldozni, mint a nettó 160.000 ezerből. Ha ezt Ács Rezső nem lépi meg, akkor egyértelmű, hogy csak a bosszú vezérli. (Amennyiben arra hivatkozna, hogy a polgármester fizetésének mértékét a törvény határozza meg, előre jelezném, hogy van mód a pénz városnak történő átadására, például alapítványi vagy Covid-számlára történő befizetés formájában.)” – zárta sorait Bomba Gábor.

A településen az Éljen Szekszárd! rendelkezik a közgyűlési többséggel, de a veszélyhelyzet idején a fideszes polgármester gyakorolja egy személyben a hatalmat.