Baltával, késsel és vascsövekkel támadtak munkásokra Kőbányán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két karbantartó munkásra támadt két emeleti lakó Budapest X. kerületében a Kőrösi Csoma Sándor úti Sparnál. A szóváltás hamar tettlegességig fajult és majdnem tragédiába torkollott. Az egyik munkást, akit vascsövekkel verték félholtra, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba – írta a Kőbánya Blues Facebook-csoport a még kedden történt esetről.

A rendőrség az Indexnek azt a tájékoztatást adta, hogy felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság és más bűncselekmények miatt folytatnak eljárást. Az öt elkövetőből eddig három embert fogtak el, az elszámoltatásuk folyamatban van. A portál értesülései szerint két alvállalkozó cégvezetőt támadtak meg, akik kedden délelőtt horganyzott lépcsőt építettek az üzletben. Az üzlet felett lévő lakóház egy emeleti lakásából először lekiabálva kérték ki maguknak néhányan a zajt, majd öt ember jelent meg a helyszínen és fenyegetőzni kezdtek, köztük egy 13-14 éves fiú. Az egyik vállalkozó, hogy rendre utasítsa az ingerült lakókat, felmutatta rendőrkiképzői igazolványát, de ez csak rontott a helyzeten.

Verekedés tört ki és a támadók baltával és késsel támadtak a munkásokra. A fiatal fiú késével megszúrta a vállalkozó társát. A pólóján megszúrt férfi futásnak eredt, nyomában a késelővel, miközben a rendőrkiképzőként is dolgozó társának többen nekiestek. Baltával fejbevágták, vascsövekkel verték.

Végül hat rendőrautó és két mentőautó ment a helyszínre. A támadók elmenekültek, eddig hármat fogtak el közülük.

Az Index információi szerint a támadók régóta rettegésben tartják a környék lakóit, ezért sem mertek többen tanúvallomást tenni a mostani ügyben.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.