Bánkúton is leesett az idei első hó

Bánkúton is leesett az idei első hó

Hó Bánkúton 2023. november 12-én (Forrás: Időkép webkamera)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kifehéredett reggelre a Bükkben fekvő Bánkút és a Kékes is. Helló, tél! – jelentette az Időkép. Beszámolójuk szerint a „várakozásainknak megfelelően a Bükk-fennsík keleti részén fekvő síközpont, a 956 méter magasan fekvő Bánkút gyönyörű reggelre ébredhetett: fehér ruhába bújt ugyanis a síterep” – Miután Kékestetőn Márton napján megjelentek a szezon első hópelyhei, másnap reggelre nem csak hazánk legmagasabb pontja, hanem a Bükk mindössze negyedik legmagasabb helyszínének környéke, Bánkút is téliesebbre vette a figurát – írták.

A Bükkben néhány centi friss hó esett, a Mátrában épp csak megérintette a hó a Kékest, így itt még nem lehet szánkózni. Az Időkép szerint a havas tájak szerelmeseinek rossz hír, hogy sajnos elég kérészéletű lesz ez a mostani hó, gyorsan el fog olvadni. „Úgyhogy aki szeretne legalább egy hógolyót gyúrni és éppen a környéken van, annak igyekezni kell” – jegyezték meg.