BanNER – Pártmentes önkormányzat: megoldás vagy demokráciarombolás?

BanNER – Pártmentes önkormányzat: megoldás vagy demokráciarombolás?

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Politikai sci-fi. Előremutató elképzelés. Szélsőségesen individualista terv. Meghaladása a mai politikai kultúrának. Igen változatos vélemények hangzottak el egy vitákkal bőven tarkított beszélgetésen a Vona Gábor által felvetett pártmentes önkormányzatiság ötlete kapcsán.

A Második Reformkor Alapítvány által – a Magyar Hang közreműködésével – rendezett vitán Vona Gábor a bevallottan provokatív elképzeléséről a korábban polgármester, jelenleg országgyűlési képviselő Hohn Krisztinával, Pulai Andrással, a Publicus Intézet igazgatójával és Gulyás Márton politikai aktivistával csapott össze. Vitás pont pedig akadt bőven a munkatársunk, Szerető Szabolcs által moderált beszélgetésen.

Felér-e a demokráciarombolással az ötlet? Pont, hogy erősebb pártok kellenének? Az önkormányzatok problémáit a pártok okozzák? Vagy csak egyetlen párt? Csak néhány a felmerült témák közül.

A BanNER további vitaestjeit itt nézheti meg!