Bár színjátéknak tartja, az LMP elmegy a belügy által összehívott egyeztetésre

Bár színjátéknak tartja, az LMP elmegy a belügy által összehívott egyeztetésre

Kanász-Nagy Máté, az LMP képviselője (Fotó: Kanász-Nagy Máté / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Részt vesz az új pedagóguséletpálya-törvényről, azaz a státusztörvényről tartott egyeztetésen az LMP, amely azt fogja képviselni a megbeszélésen, hogy vonják vissza a jogszabálytervezetet. Erről az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese írt szombati Facebook-bejegyzésében.

Kanász-Nagy Máté sürgette a pedagógusok béremelését is. Szerinte nem kell várni az Európai Unióra, ha nem fizetünk százmilliárdokat azért, hogy szennyező akkumulátorgyárak jöjjenek az országba, akkor lesz pénz béremelésre" – fogalmazott. A tárgyaláson történő részvételüket azzal indokolta, hogy bojkott esetén hetekig hallgathatják majd, nem merült fel kritika az ellenzék részéről a státusztörvénnyel kapcsolatban". Azért megyünk el, mert a Fidesznek kényelmetlenebb, ha ott vagyunk és elmondjuk a kifogásainkat" – tette hozzá.

Felidézte: a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete arra kéri az ellenzéki pártokat, hogy menjenek el az egyeztetésre, a Tanítanék Mozgalom viszont arra, hogy ne vegyenek részt a megbeszélésen. Nehéz helyzet, az ellenzéki pártok kénytelenek lesznek saját maguk döntést hozni a kérdésben" – jegyezte meg a frakcióvezető-helyettes.

Véleménye szerint az egyeztetés nyilván egy színjáték", amelyben a Fidesz kommunikációs gépezete a bojkott szerepét osztotta az ellenzékre", és nyilván erős verseny alakul majd ki az ellenzéki szereplők között, hogy ki bojkottál jobban, azaz ki játssza el jobban a rá osztott szerepet" – írja az MTI. A Civil Közoktatási Platform is megszólalt szombat délután, azt várják az ellenzéki pártoktól, hogy képviseljék az egyeztetésen a oktatás szereplőinek álláspontját.