Bárándy, Stummer, Pálinkás és a Pegasus-listán szereplő Gyenes Szilárd is felszólal a mai tüntetésen

Bárándy, Stummer, Pálinkás és a Pegasus-listán szereplő Gyenes Szilárd is felszólal a mai tüntetésen

Fotó: Unsplash/Victoria Strukov

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Többek között az MSZP-s Bárándy Gergely, a jobbikos Stummer János és az Új Világ Néppárt alapító-elnöke, Pálinkás József is felszólal az ellenzéki pártok ma esti közös tüntetésén – tudatta a Momentum közleményben hétfőn. A demonstráció az Új Világ Néppárt kezdeményezésére szerveződik, ehhez csatlakoztak az ellenzéki pártok is. A tüntetés a Terror Háza Múzeum előtt lesz (18 órakor kezdődik), ahol beszédet mond Gyenes Szilárd is, akinek a telefonszáma szintén szerepelt a kiszivárgott Pegasus-iratokban.

Gyenes Szilárd a Pest és Nógrád megye egy részén a hulladékgazdálkodást végző Zöld Híd Nonprofit Kft. ügyvezetője volt, amikor 2018 végén a cég leállította a hulladékszállítást. Ez azt követően történt, hogy a Zöld Híd Kft.-t tulajdonló önkormányzati társulás elnöke, az egykori MDF-es Gémesi György, Gödöllő polgármestere hiába jelezte, hogy a hulladékgazdálkodási rendszer fenntarthatatlan, a lakosságtól a szolgáltatás díját begyűjtő állami kukaholding (Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.) ugyanis nem folyósította a finanszírozáshoz szükséges támogatást. Gémesi György azt sejti, hogy a célpont valójában ő lehetett, akkoriban ugyanis Új Kezdet néven egy új párt felfuttatásán is dolgozott. Ezért lehetett fontos Gyenes Szilárd, akinek telefonszáma – Gémesié mellett – ugyancsak szerepelt a listában.

A Momentum egyébként azt írta, hogy a Pegasus-ügy a rendszerváltás utáni magyar politika legsötétebb fejezete, mivel az újságírók, ellenzéki politikusok, üzletemberek, aktivisták lehallgatása a legkeményebb pártállami időket idézi.

A beszédet mondók névsora a következő: Gyenes Szilárd; Arató Gergely (DK), Tetlák Örs (LMP), Stummer János (Joobik), Bárándy Gergely (MSZP), Dorosz Dávid (Párbeszéd), Pálinkás József (Új Világ Néppárt), Donáth Anna (Momentum), Lukácsi Katalin (MMM).

A Pegasus-botránnyal a nemzetbiztonsági bizottság is foglalkozott volna az ellenzéki képviselők kezdeményezésére, de hiába, a kormánypárti képviselők nem mentek el az ülésre. Arról, hogy ettől függetlenül miről beszélgettek az ellenzéki politikusok Pintér Sándor belügyminiszterrel „nyolcszemközt”, itt írtunk.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

„Ne kelljen újra bizonyítani, ki a jó hazafi” – Magyar Hang-ajánló

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Árnyék podcast – Bántalmaz a kormányom