Baranyi Krisztina a ferencvárosi tűzről: „Az ingatlanok lakhatatlanná váltak”

Baranyi Krisztina a ferencvárosi tűzről: „Az ingatlanok lakhatatlanná váltak”

Tűtoltók dolgoznak Budapesten, a IX. kerületi Füleki utcában, ahol teljes terjedelmében égett egy sorház jellegű tetőszerkezete 2022. június 26-án (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A IX. kerületi önkormányzat minden segítséget igyekszik megadni az Aszódi telepi tűzeset után – mondta a hvg.hu-nak a kerület polgármestere. Baranyi Krisztina arról beszélt a portálnak: „A hasonló havária esetek utáni segítségnyújtásra pontos protokollja van az önkormányzatnak, de a maihoz hasonló esetre nemigen volt példa, nagyszámú érintett van, az önkormányzatnak a következő órákban például mintegy 20 ember elhelyezéséről és ellátásáról kell gondoskodnia.”

A polgármester azt is hozzátette: a segítségre szorulók között vannak mozgásukban korlátozott emberek és gyerekek is. Baranyi Krisztina arról is tájékoztatott: az ő eddigi információi szerint az Aszódi telepi tűzben érintett 18 sorházi házrész mindegyike lakhatatlanná vált, így sokaknak kell átmeneti szállásról gondoskodni. Vannak, akik rokonokhoz, barátokhoz tudnak menni, de mintegy 20 személynek erre nincs módja, róluk fog gondoskodni az önkormányzat.

– Az első napokban igyekszünk, tárgyi és anyagi segítséget is nyújtani a károsultaknak – sorolta a teendőket Baranyi, megjegyezve: a tűzben kiégett lakások mind magántulajdonúak voltak, de az egyik épületben volt egy önkormányzati tulajdonú közösségi helyiség is, emiatt tehát az önkormányzat is károsultja a tűzesetnek.