Baranyi Krisztina elérte, hogy Gréczy Zsolt ne mehessen a kerületbe

Baranyi Krisztina elérte, hogy Gréczy Zsolt ne mehessen a kerületbe

Gréczy Zsolt (Fotó: Gréczy Zsolt Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ugyan Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester arra kérte a DK-t és az MSZP-t, gondolják újra az intim fotói nyilvánosságra kerülésébe belebukó Gréczy Zsolt DK-s politikus delegálását az egyik helyi médiacég felügyelőbizottságába, úgy tűnik, ez nem talált meghallgatásra.

Az MSZP a Magyar Hang kérdésére ugyanis nem jelezte, figyelembe vennék Baranyi kérését. Mindössze az alábbit írták: „Az MSZP és a DK helyi szervezeteinek önkormányzati képviselői Ferencvárosban közös frakciót alkotnak. A két kerületi pártszervezet megállapodása értelmében a helyi médiacég FEB tagságára a DK tesz javaslatot. A Demokratikus Koalíció által, a IX. kerületi önkormányzat médiacégének felügyelőbizottságába javasolt Gréczy Zsoltot a közös ferencvárosi MSZP-DK frakció támogatja.” Lapunk a DK-t is kereste az ügyben, de a párt nem válaszolt.

Cikkünk megjelenését követően ugyanakkor Csóti Zsombor, a DK ferencvárosi képviselője megkereste lapunkat. A DK kitart Gréczy Zsolt mellett, hiszünk ártatlanságában – jelezte. Mint elmondta, Baranyi Krisztina polgármester a mai napon visszavonta annak a cégnek a megalapításáról szóló előterjesztését, amelynek felügyelőbizottságában Gréczy Zsolt tag lett volna. Ugyanakkor ha mégis megalapítják ezt a céget, a DK ismét őt jelölné.

Baranyi Krisztina a Magyar Hangnak megerősítette: azért döntött az előterjesztés visszavonása mellett, mert az egyébként őt támogató pártok úgy nyilatkoztak, megszavazzák Gréczyt.

Mi a baja Baranyinak Gréczyvel?

Baranyi szerdán többek közt azzal érvelt, Gréczynek nincsen semmilyen kötődése a kerülethez, plusz Ferencváros folyamatosan a Fidesz és a szélsőjobboldali média célkeresztjében van,  „a kerület nem tud több politikai terhet cipelni”.