Baranyi Krisztina: Elindulok a 2024-es önkormányzati választáson

Baranyi Krisztina: Elindulok a 2024-es önkormányzati választáson

Baranyi Krisztina (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Annyit tudok, hogy elindulok ezen a választáson, és amennyiben úgy döntenek a pártok, hogy nem támogatnak, akkor nyilván újra előválasztás fog dönteni, mint ahogy 2019-ben is az döntött – erről beszélt a 2024-es önkormányzati választás kapcsán Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere a Telexnek adott, hétfőn megjelent interjújában.

Mint fogalmazott, elkezdtek a pártok készülődni a 2024-es önkormányzati választásra, de mivel ő nem párttag, nem vesz részt ezeken az egyeztetéseken.

Az interjúban egyebek mellett szóba került az is, hogy pár hete Baranyi Krisztina nem volt hajlandó válaszolni az ATV műsorán a Pesti Srácok nevű kormányzati hírportál munkatársának kérdéseire, mondván ő „ócska propagandistáknak” nem nyilatkozik. A polgármester szerint volt haszna az ügynek. – Azt gondolom, véget kellene vetni annak, hogy lassan minden politikus és közéleti szereplő úgy kezeli a kormányzati propagandamédiumokat, mintha mind valódi sajtó lenne. Az emberek nem tartják annak. Én azt tapasztaltam, hogy nagyon nagy igény volt arra, hogy ezt egy politikus is kimondja – fejtette ki.