Baranyi Krisztina nyerte az előválasztást Ferencvárosban

Baranyi Krisztina nyerte az előválasztást Ferencvárosban

Márki-Zay Péter, Baranyi Krisztina, Vicsek Ferenc, Szél Bernadett és Gegesy Ferenc 2019. március 8-án (Fotó: Facebook/Mindenki Magyarországa Mozgalom)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A független Baranyi Krisztina nyerte a ferencvárosi előválasztást. A korábban az Együttben politizáló politikus 72, míg a momentumos Jancsó Andrea 28 százalékot ért el. Az Index szerint a volt LMP-s képviselőnő nem vett részt az eredményhirdetésen, de már korábban leszögezte: minden erejével azon fog dolgozni, hogy a ferencvárosi ellenzék kisöpörje Bácskai Jánosékat a kerületből.

A helyi előválasztáson az arra jogosultak nagyjából 4 százaléka vett részt, kicsit több mint kétezren voksoltak.

Baranyi Krisztinát az előválasztáson a Kulcs a Városhoz, Kulcs a Közélethez Egyesület, az LMP, a Párbeszéd és a Kétfarkú Kutya Párt támogatta. Korábban mellé állt Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt is, aki az előválasztás bejelentésekor már talányosabban úgy fogalmazott, hogy a győztest fogja pártolni. A Párbeszéd logója amúgy ott szerepelt Baranyi és Jancsó neve mellett is.