Beállt a helyi angoltanár mögé az ellenzék Baján

Beállt a helyi angoltanár mögé az ellenzék Baján

Fekete-Győr András és Nyirati Klára (Fotó: Momentum Mozgalom)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Sikeres Bajáért Egyesület fórumán jelentették be még kedden délután, hogy Nyirati Klára, helyi angoltanár lesz az ellenzék közös polgármesterjelöltje az őszi önkormányzati választásokon.

Az eseményen Nyirati elmondta, hogy 26 évesen belépett a Fideszbe, mert úgy érezte, hogy a tettre kész fiataloké a jövő, de három évvel később jött az 1993-as székházbotrány, és akkor az egész bajai csoporttal együtt kilépett a pártból; 24 évig nem politizált, de amikor megismerkedett a Momentummal, meglátta bennük azt az erőt, amit 30 évvel korábban az akkori Fideszben, írta a 444.

Kell-e a Jobbik? Szűkebb ellenzéki összefogás is győzhet Budapesten | Magyar Hang

Ha az ellenzék vissza tudná szerezni Budapestet, óriási szimbolikus győzelmet jelentene számára – mondta a Magyar Hangnak a Republikon Intézet elemzője.

Mint megjegyzik, Nyirati Kláráról és más tanárokról egy Bajai Nemzeti Oldal nevű blog az országos fideszes média szóhasználatához kísértetiesen hasonló nyelvezettel kezdett lejáratócikkeket publikálni idén év elején. Az egyik helyi egyházi iskola angoltanáraként dolgozó Nyirati például azért került fel a blogra, mert a Momentum helyi elnökeként részt vett egy budapesti tüntetésen, egy másik bajai tanárt pedig O1G-s Facebook-profilképe miatt pécézett ki az ismeretlen szerző.

Ahogy arról lapunk is beszámolt már korábban, több helyen, így Pécsett, Egerben, vagy épp Székesfehérvárott várható ellenzéki összefogás a Fidesszel szemben az ősszel esedékes önkormányzati választásokon.