Becsó Zsolt azt állítja, eltévesztette a napokat, ezért írta ki rosszul, mikor ér véget kötelező karanténja

Becsó Zsolt azt állítja, eltévesztette a napokat, ezért írta ki rosszul, mikor ér véget kötelező karanténja

Becsó Zsolt (Fotó: Becsó Zsolt Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Folytatódik a fideszes képviselő, Becsó Zsolt ügye, aki korábban azt állította, május 5-én ér véget tíz napos házi karanténja, holott április 27-én még besegített a Fidesznek azzal, hogy részt vett a kétharmadot igénylő parlamenti szavazásokon. Utóbbit a politikus azzal magyarázta, miután csak enyhe orrfolyása volt, bement a parlamentbe, de közben elment a szaglása és az ízérzékelése is, ezért még aznap délután kórházba ment. Az ügyben a politikust már fel is jelentette a momentumos Fekete-Győr András.

Most a politikus ismét jelentkezett közösségi oldalán. – Felkapta a baloldali média a tájékoztatásnak szánt posztomat, miszerint lejár a karantén, kezdhetem a munkát. Azt akarták bebizonyítani, hogy én a karantén szabályait megszegve szavaztam kedden a parlamentben. A Momentum talán odáig süllyedt, hogy feljelentést akar tenni. Ha ez kielégíti őket, akkor nosza, tegyék. Csak a tények kedvéért megosztom Önökkel, hogy a mintavétel időpontja 2021.04.27 ( kedd) 15 óra 42 perc – írta Becsó Zsolt mellékelve leleteit, amin az állt valóban, április 27-én vettek tőle mintát. – Magyarán nem lehettem karanténban kedd reggel, mert a vizsgálatra csak délután került sor. A karantén május 7-ig tart. Miután hála istennek tüneteim már nincsenek, nincs lázam, nem köhögök, nem fáj a fejem és a közérzetem is rendben van, már nagyon mennék vissza dolgozni. Azonban erre még várni kell, mert mint számomra is kiderült, nem hatodika, hanem ötödike van, ezért egy kicsit még karanténban kell maradnom – ismerte el tévedését Becsó.

A politikus ügye miatt a Párbeszéd szerdán jelezte, ők is feljelentést tesznek, és lemondásra szólítják fel Becsót.

Frissítés: Szerda délután a Fidesz-frakció is jelezte szerkesztőségünknek, Becsó Zsolt országgyűlési képviselő dokumentumokkal igazolja, hogy az április 27-i délutáni mintavételt követően a koronavírus miatt elrendelt karanténja április 28-ától május 7-ig tart. Azt is leszögezték, azzal a szerkesztőséggel szemben, amely tényként állítja, hogy elrendelt karantén ellenére szavazott 27-én a parlamentben, jogi eljárást kezdeményeznek.