Bejelentette a Madridi úti menekültszálló: június 4-én bezárnak

Bejelentette a Madridi úti menekültszálló: június 4-én bezárnak

Érkeznek az ukrán menekültek a Migration Aid által bérelt, frissen felújított munkásszállóra. (Fotó: Albert Enikő/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Sajnálattal értesítünk benneteket, hogy 2023. június 4-vel a Migraiton Aid Madridi úti menekültszállója bezár – jelezték közösségi oldalukon csütörtökön.

Mint írták, büszkék arra és hálásak minden támogatójuknak, hogy 15 hónapon keresztül tudták működtetni Magyarország legnagyobb forgalmú menekültszállóját. Beszámolójuk szerint 2022. március 12. óta 14 000 menekült szállt meg a Madridin, akik közel negyvenezer vendégéjszakát töltöttek el náluk, és több mint 2000 önkéntes fordult meg a szállón, hogy segítsen a szálló üzemeltetésében.

– Az inflációs áremelkedések a szállót is nehéz helyzetbe hozták. Olyannyira, hogy minden erőfeszítésünk ellenére nem sikerült olyan forrást, lehetőséget találnunk, amely a továbbiakban tervezhető módon biztosította volna a működtetés költségeit.  Ezeknek a költségeknek több mint a 85 százalékát magánszemélyek, vállalkozások, egyházak és non-profit szervezetek adták össze – fejtették ki.

Posztjukban leszögezték azt is, a Madridi úti szálló bezárása nem érinti a Migration Aid jelenlegi projektjeit, amelyek megfelelő céltámogatással, finanszírozási háttérrel rendelkeznek:
• 70 fős győri szállót,
• a Learning Without Borders (LWB) projektüket, amely ukrán gyermekeknek biztosít korrepetálást és nyári táborokat,
• az SOS-Ukrajnát, a Migration Aid információ-szolgáltató projektjét,
• továbbá a most induló vidéki Alapkaland (alpakaland.hu) projektet, amely egy állatasszisztált terápiás tér és szociális farm.

– Dolgozunk továbbá azon, hogy a jövőben élelmiszer-, és higiéniai csomagokkal segítsük nem csak a jelenlegi és volt lakóinkat, hanem azokat is, akik a jövőben fordulnak hozzánk segítségért – jelezték.

A menekültszálló kapcsán a Magyar Hang is közölt riportot, ez itt olvasható.