Bejelentették a kormányinfón: 18 fok lehet a gimnáziumokban, 20 fok az általános iskolákban

Bejelentették a kormányinfón: 18 fok lehet a gimnáziumokban, 20 fok az általános iskolákban

Üres tanterem (Fotó: MTI /Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormány ma tárgyalja, hogy hány fok legyen az iskolákban – válaszolta az ATV kérdésére Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szombati rendkívüli kormányinfón.

A javaslat lényege az, hogy az általános iskolákban a télen 20 fokra fűthetnek fel, a középiskolákban pedig 18 fok lehet. Gulyás Gergely szerint ezt nagy valószínűséggel elfogadják majd.

A múlt héten, az állami intézményekben érvényes 18 fokos szabály bejelentésekor még nem volt egyértelmű, hogy mi lesz az iskolákkal, ugyanis csak a kórházakat és a szociális intézményeket nevezték meg kivételként.

A kórházakkal kapcsolatban a miniszter most azt mondta, nem állhat elő olyan helyzet, hogy az energiaárak miatt be kelljen zárni egy kórházat vagy egy rendelőintézetet.

Beszélt az önkormányzatokról is: szerinte a kormány is ugyanannyival többet fizet a közszolgáltatásokért, mint az önkormányzatok, de azt Gulyás is elismerte, hogy az önkormányzatoknak kevesebb forrás áll rendelkezésére. A legfontosabb szerinte, hogy mindenki próbáljon meg a lehető legtöbbet spórolni, és aztán megnézik, hogy kell-e segítséget nyújtani az önkormányzatoknak.

Címkék: Gulyás Gergely