Békejobb? Jakab Péter viszonozta Márki-Zay Péter meghívását

Békejobb? Jakab Péter viszonozta Márki-Zay Péter meghívását

Jakab Péter és Márki-Zay Péter 2022. január 13-án. (Fotó: Jakab Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Jobbik elnöke csütörtökön viszonozta Márki-Zay Péter két héttel ezelőtti hódmezővásárhelyi meghívását – számolt be erről Jakab Péter a közösségi oldalán.

A bejegyzés szerint a találkozón (melyről egy közös képet is posztolt) ezúttal nem listákról meg frakciókról esett szó, hanem a téma az ország jövője volt. Így elszámoltatásról, bérfejlesztésről, a nyugdíjak rendezéséről és áfacsökkentésről beszéltek, és nem volt vita köztük. – Még az euró bevezetéséről is sikerült dűlőre jutnunk – árulta el a pártelnök, aki szerint jó lesz ez, és „Magyarország sokkal jobb hely lesz április 3-a után, mint amilyen az elmúlt 12 évben volt”.

Az elmúlt hetekben még ment az adok-kapok a Jobbik vezetője és a megválasztott ellenzéki miniszterelnök-jelölt között, Jakab például azért is erősen bírálta Márki-Zayt, mert utóbbi új évi köszöntőjében arról beszélt, hogy „a covid miatt is megtizedelt időskorú magyar lakosság nagyobb része szavazott a Fideszre”. A Jobbik-elnök erre úgy reagált: „A halál nem válogat pártszimpátia alapján, és úgy tűnik, hogy a hülyeség sem”.

Igaz, azóta már örömét fejezte ki, hogy Márki-Zay önkritikát gyakorolt az időseket érintő átgondolatlan kijelentése miatt, és akkor arról is beszélt, úgy látja, a miniszterelnök-jelölt képes a kompromisszumokra.