Belharc a Fideszben: Németh Szilárd elérte, hogy feloszlassák a csepeli alapszervezetet

Belharc a Fideszben: Németh Szilárd elérte, hogy feloszlassák a csepeli alapszervezetet

Németh Szilárd (Németh Szilárd / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már régóta feszült a viszony Németh Szilárd Fidesz-alelnök és a szintén fideszes Borbély Lénárd csepeli polgármester között. Ennek újabb megnyilvánulása lehet, hogy Németh, aki egyben a csepeli választókerület elnöke is, kezdeményezte, hogy feloszlassák a helyi alapszervezetet – derült ki a 24.hu keddi cikkéből.

A lap forrásai szerint a rezsibiztos előzetesen nem tájékoztatta szándékáról a helyi párttagságot. A döntést a csepeli Fidesz Facebook-oldalán sem kommunikálták, és úgy tudják, az érintettek közül sokan csak a múlt héten kapták meg postai úton a szűkszavú hivatalos értesítést a feloszlatásról.

Ha egy alapszervezet feloszlik, tagjainak tagsági viszonya is megszűnik, vagyis emiatt sem a Fidesz alelnöke, sem Csepel fideszes polgármestere nem tagja a Fidesznek. Ez azt jelenti, ismételten kérniük kell a felvételüket a regionális pártigazgatónál, Földesi Gyulánál.

A 24.hu szerint Borbély önkormányzati munkáját is akadályozzák az inkább Németh Szilárdhoz húzó, kormánypárti önkormányzati képviselők.