Bemondta hallgatóinak a Kossuth rádió, hogy hazudtak Dobrev Kláráról

Bemondta hallgatóinak a Kossuth rádió, hogy hazudtak Dobrev Kláráról

Dobrev Klára (Fotó: Demokratikus Koalíció)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Helyreigazítást tett közzé a Kossuth rádió, miután korábban azt állították – tényként kezelve az Elk*urtuk című film állítását –, hogy Dobrev Klára döntött a 2006-os tüntetéseken tapasztalt erőszakos rendőri fellépésről. Mint a 24.hu megírta, szerdán az alábbit olvasták be Jó napot, Magyarország című műsorukban: 

„2021. október 26. napján a Kossuth Rádió műsorában valótlanul állítottuk, hogy dr. Dobrev Klára 2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről döntött volna. Ezzel szemben a valóság az, hogy dr. Dobrev Klára semmilyen döntést nem hozott az úgynevezett 2006 őszi zavargások vonatkozásában”. 

A lap emlékeztetett: a Demokratikus Koalíció korábban már jelezte, beperli az MTVA-t, amiért „csont nélkül” átvették az Elk*rtuk összeesküvés-elméletet, a MÚOSZ pedig elmarasztalta érte a közmédiát.