Bencsik András: Az SZFE szutykos odú, ahol meglapult ez a büdös, ótvaros szekta

Bencsik András: Az SZFE szutykos odú, ahol meglapult ez a büdös, ótvaros szekta

Bencsik András a Sajtóklubban (Forrás: Hír Tv)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Hír Tv Sajtóklub című műsora hétfőn este is a szokásos mederben és stílusban folyt, mígnem a Színház- és Filmművészeti Egyetem ügyére terelődött a szó.

A téma kapcsán az egyik állandó szereplő, Bencsik András, a Demokrata hetilap főszerkesztője láthatólag nehezen tudott uralkodni az indulatain. Azt mondta: a most folyó „takarítási folyamat” rávetítette a fényt erre a szutykos odúra, ahol meglapult ez a „büdös, ótvaros szekta”.

„Kinyitották az ablakot, beáradt a napfény (nem világos, hogy napfény alatt Orbán Viktort, Vidnyánszky Attilát, vagy a katonatisztből lett SZFE-kancellárt, Szarka Gábort értette a megmondóember) és ezek kimenekültek, mert nekik az volt a jó”. Bencsik szerint nem véletlen, hogy „a Színművészetin volt a legmocskosabb, leglepukkadtabb, legkoszosabb, legótvarabb a szó fizikai értelmében is a helyzet. Így érezték magukat biztonságban, hogy minden lepukkant volt.”.

„Nekünk itt könyörtelennek kell lennünk és azt kell mondani ennek a szektának, hogy takarodjatok. Elég volt belőletek” - fejtette ki álláspontját a kormánypárti főszerkesztő.

„Az egyik egyetem a másik után tisztul meg. A posztkommunista korszakon túl kell jutni!” - jelentette ki Bencsik András, aki a rendszerváltás előtt a Népszabadság pártélet rovatának volt a szerkesztője. Emlékezetes a közelmúltból az a per, melyben testvérével, Bencsik Gáborral (a Magyar Krónika nevű folyóirat főszerkesztője, 1993 és 1997 között a Soros Alapítvány kuratóriumának elnöke) együtt nyújtottak be keresetet az azonnali.hu ellen, miután az egy véleménycikkében kommunistának nevezte őket. A sajtóhelyreigazítási pert elvesztették a Bencsik-testvérek, a polgári perben pedig megegyeztek egy interjúban a kért sérelemdíj helyett.

A Sajtóklub idézett adását itt tudják megnézni. Az ominózus rész 35:58-tól kezdődik: