Bencsik András: Söpredék lepte el a pedagógusi pályát

Bencsik András: Söpredék lepte el a pedagógusi pályát

Bencsik András (Képernyőfelvétel: HírTV / Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Az apjának két nagy pofont kéne adnia a lányának, hogy édes lányom, hát hülye vagy, hogy beszélhetsz így?!” – többek közt így véleményezte Bencsik András, a kormánypárti Demokrata főszerkesztője Pankotai Lili október 23-ai, nagy port kavart beszédét. A diák ugyanis obszcén szavakat is használt a pedagógusok melletti felszólalásában.

Bencsik a kormánypárti HírTV Sajtóklub című műsorában mondta el véleményét a tanulóról és a tiltakozó tanárokról. A Népszava szemléje szerint többek közt arról beszélt, „söpredék lepte el a pedagógusi pályát, és megint csak tisztelet azon kivételeknek, akik lassan nem mernek megszólalni. Egy ilyen momentumos, nagypofájú nihilista, semmiházi (sic!) társaság lepte el az iskolákat. Beleértve az egyházi iskolákat is”.

A kormánypárti sajtómunkás azt is mondta, „az a névtelen tanár, aki láthatatlanul ott állt emellett a fruska mellett a színpadon, az a névtelen tanár osztályokat fertőz meg, és még egyszer mondom: ellepték a tanári pályát ezek a szörnyetegek, és ezek a szörnyetegek nevelnek föl egy szörnyeteg generációt, mert az a kislány azt hiszi, hogy ő valaki, nem tudja, hogy őt csak eszköznek használták.” Kifejtette, „nagyon-nagyon nagy baj van (a tanárokkal). Tesznek tönkre egy generációt módszeresen, és arra készülnek, hogy 15-20 év múlva, mikor ezek szavazóképesek lesznek, majd a Momentumot betolják a parlamentbe, mint kormánypártot, és akkor nekünk annyi (...) szeretném mondani, hogy ébresztő. Ébresztő, nagyon nagy baj van, megtalálták Magyarország gyönge pontját. Ez a szemét társaság, az SZDSZ föléledt.”

Egy ponton Bencsik arról is beszélt, a tiltakozó tanárok „azért tüntetnek, mert ki akarnak robbantani egy permanens zavargáshullámot, mert meg akarják buktatni ezt az egészséges, civilizált rendszert, amit a többség akaratából hoztunk létre. És emögött ez van, ez a sötét csürhe maga mellé állította ezeket a megbolondított és eltévesztett gyerekeket is”.

Az adás vonatkozó része 2 perc 16 másodperctől látható itt: