Bencsik András szabadságharcosnak nevezte a tálibokat

Bencsik András szabadságharcosnak nevezte a tálibokat
Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője a Hír Tv Sajtóklub című műsorában. Forrás: Youtube

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meglepő párhuzamok hangzottak el a Hír Tv Sajtóklub című hétfő esti műsorában. Az első téma, melyet megvitattak a műsor vendégei az afganisztáni helyzet volt. Bencsik András, a Demokrata nevű kormánypárti hetilap főszerkesztője rögtön az elején magához ragadta a szót, hogy kifejthesse nézeteit a témában, és rokonítsa azt a magyar helyzettel.

Bencsik monológja elején megjegyezte, hogy az afgán történések kapcsán „az ember nem tudja, hogy sírjon-e, vagy nevessen”. Ahol emberek halnak meg, ott nem illik nevetni – fejtegette tovább a főszerkesztő – de szerinte „Amerika és a művelt Nyugat újfent hülyét csinált magából”. Merthogy Bencsik meglátása szerint a 40 milliós Afganisztán túlnyomó többsége „piszkosul jól érzi most magát a bőrében”.

– Lassan eljön az ideje annak, hogy ki merjük mondani, hogy nem csak a liberális demokrácia létezik, és elképesztő arrogancia, nagyképűség, és súlyos erkölcssértés, hogy egy nagyhatalom – csak azért, mert tele van fegyverekkel, és a technológiai fejlettsége magasabb – veszi magának a bátorságot, és Agfanisztánt rákényszeríti valamire, ami neki nem kell – folytatta később a kormánypárti lapvezető. Bencsik főszerkesztő azt is kihangsúlyozta hogy a tálibok nem elfoglalták, hanem három nap alatt visszafoglalták Afganisztánt, és ezt szerinte sokkal inkább szabadságharcnak kell nevezni. Szerinte „az afgánok örültek ennek a felszabadításnak” és most, hogy „visszatértek a húsz évvel ezelőtti létállapotukhoz”, az a jelek szerint az afgán népnek „nagyon tetszik”.

Bencsik Andrást elmondása szerint felbosszantja, hogy a tálibokat a magyar médiában sokszor lázadónak nevezik, hiszen '56-ban a pesti srácok sem lázadók voltak, hanem szabadságharcosok.

Bencsik András korábban Ferenc pápáról is becsmérlő kijelentéseket tett, keresztényellenesnek nevezve a Szentatyát, de arról is beszélt, a Sátán átvette az irányítást Nyugat-Európában.

A főszerkesztő okfejtése a videó elején, 2:55-től kezdődik.