Bencsik András szerint Ferenc pápa keresztényellenes magatartást tanúsít

Bencsik András szerint Ferenc pápa keresztényellenes magatartást tanúsít

Bencsik András a Sajtóklubban (Forrás: Hír Tv)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ferenc pápa meg akarta alázni Magyarországot azzal, hogy csak három órás tartózkodást tervez hazánkban – jelentette ki a kormánypárti Hír TV Sajtóklub című műsorában a Demokrata főszerkesztője, Bencsik András szavairól a Népszava számolt be.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, lengyel sajtóértesülések szerint azért nem találkozik Ferenc pápa Orbán Viktorral vagy Áder Jánossal rövid budapesti látogatása során, mert nem tetszik neki a magyar miniszterelnök menekültpolitikája és nem azért, mert kevés az ideje. Ferenc pápa a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra érkezik Budapestre szeptember 12-én, ahol néhány órát tölt el, majd a tervek szerint Szlovákiába utazik több napra.

A kormányzati publicista ezzel kapcsolatban a műsorban arról beszélt, hogy ha Ferenc pápa „úgy véli, hogy Orbán Viktor és Áder János hibát követett el azzal, hogy nem ereszti be a muszlim embertömegeket, és ezt ő véteknek ítéli meg, ez az ő szuverén döntése”.

Bencsik szerint figyelmeztetnie kell a pápát, hogy „Jézus Krisztus e tekintetben félreérthetetlen útmutatást adott, amikor azt mondta: ha a Szentatya szeretne majd odafönt, amikor eljön az ideje, megbocsátást nyerni a Mindenhatótól, akkor ennek az lesz a feltétele, hogy ő is meg tud-e bocsátani”.

– E percben Ferenc pápa keresztényellenes magatartást tanúsít, amivel rendkívül súlyos kárt okoz a keresztény világnak – tette hozzá Bencsik, majd úgy fogalmazott: imádkozik azért, hogy az „eredeti pápa” (XVI. Benedek - a szerk.), próbálja megvilágosítani ezt a „különös pápatársat” arról, hogy mi az ő felelőssége és kötelessége, mint a keresztény világ vezetőjének.

A műsorban Bencsik a későbbiek során még megjegyezte, hogy a „Vatikánban kétségbeesetten próbálják ezt az öregembert meggyőzni arról, hogy nem teheti meg egy keresztény országgal, hogy azért alázza és bünteti meg őket, mert keresztények akarnak maradni.”

Bayer Zsolt kormánypárti publicista – aki korábban demens vénembernek nevezte a pápát – szokatlanul visszafogott volt és azzal zárta a témát, hogy abban reménykedik, csak egy sajtóértesülésről van szó „és aztán majd meglátjuk.”