Bencsik Gábor: A köztévé politikai elfogultsága tarthatatlan

Bencsik Gábor: A köztévé politikai elfogultsága tarthatatlan

Budapest, 2014. június 4.
Bencsik Gábor főszerkesztő a Magyar Krónika közéleti kulturális havilap első lapszámának bemutatóján a Demokrata című hetilap budapesti, Andrássy úti szerkesztőségében 2014. június 4-én.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tarthatatlannak tartja a köztévé politikai elfogultságát a Magyar Krónika korábbi főszerkesztője, a jelenleg a lapnál főmunkatársként dolgozó Bencsik Gábor. Bencsik András Demokrata-főszerkesztő testvére a Facebook-oldalán írt arról, hogy a számára örvendetes kétharmad után vesz egy nagy levegőt, és kimondja, amit szerinte a jobboldalon is mindenki tud. „Egyszerűen képtelenség, hogy ellenzéki politikusok gyakorlatilag a lábukat nem tehetik be oda, a hírmagyarázók és kommentátorok kizárólag a kormánypártok oldaláról érkeznek, a hírműsorokban hírként olvasnak föl hosszú kormánypárti publicisztikákat, miközben az ellenzéki vélemények legtöbbször a kormánypárti cáfolatokba csomagolva jelennek meg” – sorolta Bencsik Gábor.

Az újságíró azért hozzátette, hogy most csütörtökön Lánczi Tamás vendége lesz Márki-Zay Péter, viszont ez a választás után alapvetően már tét nélküli szerinte. Azt tartotta volna helyesnek, ha Márki-Zay még a kampányban kap meghívást. (A kormányfőjelölt is bemehetett arra az öt percre, amit programja ismertetésére adtak neki a választás előtt.) 

„A közszolgálati magyar televízió az ország ellenzéki felének is a televíziója, az ő adójukból is működik, ideje elkezdenie aszerint is viselkedni” – zárta sorait Bencsik Gábor.

A bejegyzéshez hozzászólt néhai Antall József fia, Antall Péter is: „Azt hallottuk, pazarló az M1 és senki nem nézi. Lehet, hogy így van. Az ellenzék 5-5 percet kapott, ami tényleg abszurdum, de ugyanazok mondták, hogy senki nem nézi, akik később a vereséget erre kenték.” 

A Demokrata vezető szerkesztője, Bándy Péter viszont a Híradó.hu cikkét szúrta be azzal a kommentárral, hogy „a labda a másik térfélen pattog.” Ebben az írásban a közmédia részéről azt sorolják, kiket hívtak meg április 4. és 10. között az ellenzéki térfélről, hozzátéve, hogy a meghívást sokan nem fogadták el. 

Felbukkant a megszólalók között Nemzetgazdasági Minisztérium korábbi államtitkára, Becsey Zsolt is, aki szintén kritikusnak bizonyult: „ez egy valamire való konzervatív demokratának teljesen elfogadhatatlan. Egy kertv azt csinál, amit akar, de az MTV és a Kossuth még kormánypárti értelmiségnek is szégyenteljes. Ha odakapcsolnak, az ember társaságban bukik le az asztal alá. EBESz Ep könnyen jegyzetel.”