Bencsik Gábor mellett Cser-Palkovics András és Orbán Gáspár is kifejtette véleményét a közmédiáról

Bencsik Gábor mellett Cser-Palkovics András és Orbán Gáspár is kifejtette véleményét a közmédiáról

A közmédia székháza Budapesten (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök fia, Orbán Gáspár is reagált arra a nyilvános Facebook-bejegyzésre, amelyben Bencsik Gábor kormánypárti újságíró, a Magyar Krónika főmunkatársa úgy fogalmazott, hogy tarthatatlan a magyar közmédia elfogultsága – írja a Média1. A miniszterelnök fia nem egyszerűen lájkolta Bencsik bejegyzését, hanem egyenesen „szívecskézte” is azt, mely határozottan azt jelenti, hogy a magyar miniszterelnök fia egyetért Bencsik közmédiával kapcsolatos gondolataival – a szívecskére Stumpf András, a Válasz Online munkatársa bukkant.

A portál szerint az, hogy a miniszterelnök fia hogyan reagált, azért is érdekes, mert a minap a közmédia Bencsik Gábor kritikája kapcsán közölte, hogy Bencsik korábban kapcsolatban állt egy Soros Györgyhöz kapcsolódó alapítvánnyal. (Ahogy – jegyzi meg a Média1 – Orbán Viktor is, aki korábban szintén Soros-ösztöndíjjal tanulhatott Oxfordban.) Ezenkívül a Híradó.hu azt is írta, hogy Bencsiket is utolérte a baloldali hisztéria.

Bencsik Gábor szóban forgó bejegyzéséhez Siklósi Beatrix, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója is hozzászólt, de ő láthatóan nagyon nem értett egyet a munkahelyét, a közmédiát ért bírálattal, és inkább Bencsiket kezdte el bírálni.

Siklósi azt is állította, hogy ellenzéki agresszió történt, amikor 2018 telén képviselői igazolványuk felmutatásával ellenzéki politikusok beléptek az MTVA Kunigunda útján található székházába, és szerinte Bencsik ekkor nem állt ki ugyanilyen határozottsággal. (A Média1 megyjegyzi: valójában a közmédia jogerősen is pert vesztett az ügy kapcsán, amikor is biztonsági őrökkel kipenderítette az épületből a képviselőket.) Többek között azt is felrótta Siklósi, hogy a rendszerváltást követően Bencsik néhány évig főtitkára volt a legnagyobb hazai újságíró-szervezetnek, a MÚOSZ-nak.

Bencsik Gábor és Orbán Gáspár mellett Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere is kritikával illette a közmédiát. Nemrég pedig az EBESZ és az ENEMO választási megfigyelői kimondták, hogy a választásokat megelőzően a Fidesz jogosulatlan előnyökhöz jutott, és többek között a média kapcsán említettek kifogásokat.