Bencsik János: A közös lista veszélyezteti a kormányváltás esélyét 2022-ben

Bencsik János: A közös lista veszélyezteti a kormányváltás esélyét 2022-ben

Bencsik János (Fotó: Bankó Gábor/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Tegyük fel, hogy Orbán Viktor azért könnyítette meg az ellenzéknek a közös listaállítást, mert azt szeretné, hogy minél könnyebben le lehessen őt váltani. Mi következik ebből? Orbán Viktor megőrült, megvették vagy végig valamelyik ellenzéki párt ügynöke volt? Én egyiket se tartom valószínűnek, márpedig negyedik lehetőség nincs – erről írt közösségi oldalán Bencsik János független, korábban jobbikos képviselő. A politikus nemrégiben alapított mozgalmat Polgári Válasz néven.

Hangsúlyozta, meggyőződése, hogy „a közös lista nem segíti, hanem veszélyezteti a kormányváltás esélyét 2022-ben”. – Míg az egyéni választókerületekben az alkalmas és népszerű jelöltek közös támogatása valóban veszélyezteti a kormánypárti jelöltek győzelmét, a DK-tól Jobbikig terjedő közös lista százezreket fog arra kényszeríteni, hogy otthon maradjanak vagy összefirkálják a szavazólapot, esetleg egy viccpártot támogassanak voksukkal. Ezt akarjuk? Megengedheti magának az ellenzék, hogy lemondjon több százezer bizonytalan vagy csalódott jobboldali szavazóról? (...) Vagy hagyjuk, hogy valamelyik Fidesz-szatellitszervezet gyűjtse be a voksaikat? Mert a hülyézés és ügynöközés gőzlevezetésnek jó, de kormányváltás nem lesz belőle – tette fel a kérdést.

Az ellenzék vasárnap jelentette be, megszületett a teljes összefogás, vagyis a DK, a Momentum, a Jobbik, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP is egy listán fognak indulni.