Vizsgálja a Médiahatóság Bencsik András melegek kivégzését üdvözlő kijelentését

Vizsgálja a Médiahatóság Bencsik András melegek kivégzését üdvözlő kijelentését

Bencsik András a Sajtóklubban (Forrás: Hír Tv)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Médiatanács vizsgálja Bencsik András Hír Tv-ben tett kijelentését, melyben üdvözölte melegek kivégzését – tudta meg a Magyar Hang.

Az Ön kérdésében említett műsorszámot állampolgári bejelentés alapján hatósági ellenőrzés keretében vizsgálja jelenleg a Médiatanács. Az NMHH-hoz beérkezett bejelentések nyomán indult ügyekben született döntésekről azok megszületését követően, a megszokott fórumokon haladéktalanul tájékoztatást adunk – ezt válaszolta hétfői megkeresésünkre a Médiatanács.

Arról érdeklődtünk az Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságnál (NMHH), hogy mi a testület álláspontja arról, hogy Bencsik András emberek kivégzését nevezi jó hírnek a nyilvánosság előtt. Azt is kérdeztük, hogy milyen jogkövetkezményei lesznek Bencsik András fenti, a Hír Tv műsorában elhangzó kijelentéseinek.

„Van egy jó hírem is, ha megengeditek” – mint megírtuk, ezzel vezette fel a Hír TV-n futó Sajtóklubban (28. perctől) Bencsik András azt, hogy Ugandában egy friss döntés alapján kivégzik a melegeket. – Ugandában a parlament egy LMBTQ-ellenes törvényt hozott, tehát a bubukat, ha összeházasodnak, kivégzik – fogalmazott a Demokrata főszerkesztője. Bencsik András azt is kifejtette, hogy az amerikaiak tombolnak, az ugandai parlament döntésében pedig „az a gyönyörű”, hogy ez egy jelzés. – Az egész világon az új kánon, az új vallás az a másságkultusz, az LMBTQ. A bubuk az új szentek – mondta Bencsik András, hozzátéve, hogy „és akkor azt mondják erre az ugandaiak, hogy mi meg jól lenyakazzuk őket, hogyha itten próbálkoznak összeállni kettesével”. Azt is kifejti, hogy „ez egy üzenet, hogy Afrika nem csak hogy nem vesz részt ebben a szemétségben, hanem szembefordul. Mert Uganda csak egy ország, de ők voltak a legbátrabbak, vélhetőleg a többi is követi”.

Címkék: Bencsik András