Bezárják a penészedő, beázott gödöllői gimnáziumot

Bezárják a penészedő, beázott gödöllői gimnáziumot

Beázás a Török Ignác Gimnáziumban (Fotó: Gödöllő/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ahogy lapunk is megírta, kivonultak a gödöllői Török Ignác Gimnázium elé a diákok, az iskola egyik tanulója a lapnak azt mondta: ezután hazamennek, és pénteken sem mennek be az intézménybe, így tiltakoznak az iskolában uralkodó állapotok miatt. Az épület felújítás alatt áll, és beázott.

A felújítás ellenére a tanítás úgy kezdődött el, hogy közben zajlanak a munkálatok az intézményben, az épület pedig most be is ázott. Emiatt a diákok az iskola épülete elé vonultak, terveik szerint pedig haza mennek, és pénteken sem mennek be az intézménybe, így tiltakozva az iskolában uralkodó állapotok miatt.

A tantestület jelentős része, az iskola vezetése és sok szülő szerint nem biztonságos így az épület, ezért próbálták elérni a tankerületnél, hogy az első hónapban online oktatás legyen. Ez azonban nem sikerült, még csak hivatalos választ sem kaptak a kérelmükre a tankerülettől.

A tankerület vezetője csütörtök délutánra fórumot szervezett, hogy a szülők feltehessék a kérdéseiket, és átbeszélhessék a kialakult problémát, de ezt a Telex információi szerint ezt végül a tankerület lemondta. Ennek ellenére a szülők egy csoportja meg akarta tartani a fórumot. Többen spontán szerveződtek, mert nagy az elégedetlenség.

Az RTL friss információi szerint a tiltakozás végül bizonyos mértékig eredményre vezetett, ugyanis a Török Ignác Gimnázium diákjait átmenetileg három másik gödöllői gimnáziumba költöztetik át. Ezt a gimnázium igazgatója közölte az RTL Híradóval. Az iskola által kérvényezett online oktatást azonban csak azért sem engedélyezik.  

Az épületben tehát nem marad senki, de azért – hisz Magyarországon vagyunk –, a gimnázium vezetését berendelték a tankerületi központba.